Binnenkijken bij

Adriënne en Gijs

Binnenkijken bij Gijs en Adriënne: een donkere en tijdloze keuken van Schalk Keuken en Bad

In hun gloednieuwe huis wilden Gijs en Adriënne een keuken die zowel tijdloos als warm was. Dankzij de flexibiliteit en service van Schalk Keuken en Bad hebben ze nu een prachtige ruimte die aan al hun wensen voldoet. Gijs vertelt ons meer over hun keuzes en ervaringen.

Ontwerp tot realisatie

“Ons hele huis is nieuw, dus daar moest natuurlijk ook een keuken in”, begint Gijs enthousiast. “Via mijn broertje kwamen we in contact met Schalk Keuken en Bad. Het eerste contact was meteen goed. We werden rustig ontvangen met een kopje koffie en konden onze wensen bespreken”, vertelt hij. Na het eerste gesprek kregen ze een 3D-tekening en enkele materialen te zien. “Het ging allemaal voorspoedig. Na een paar bezoeken waren we tevreden met hun ontwerp en besloten we door te gaan.”

Een donkere, maar praktische keuken

Gijs en Adriënne wilden graag een donkere keuken, maar hadden hun bedenkingen over een volledig zwarte uitvoering. “We hadden gehoord dat je snel vingerafdrukken ziet op zwarte keukens. Daarom hebben we gekozen voor een zwarte kleur met een houtlook, zodat je vingerafdrukken minder ziet”, legt Gijs uit. Ook draagt deze structuur bij aan de warme uitstraling van de keuken. “We hebben geprobeerd een balans te vinden tussen modern en landelijk, door bijvoorbeeld de structuur van het hout in de materialen terug te laten komen. Door de donkere kleur is de keuken echt tijdloos. Daardoor zal hij makkelijk bij het huis blijven passen bij eventuele veranderingen.”

Koffiecorner, wijnkoelkast en kookeiland

Bij het ontwerpen van de keuken hadden Gijs en Adriënne enkele specifieke wensen. “Een wijnklimaatkast stond hoog op ons lijstje en die hebben we nu mooi geïntegreerd in de eethoek”, vertelt Gijs. De koffiecorner was een idee van Schalk zelf. “Het was een leuke toevoeging aan onze grote kastenwand. Het breekt de ruimte en is ook praktisch omdat we geen ingebouwd koffiezetapparaat wilden.”

Ook heeft de keuken een kookeiland met een geïntegreerde kookplaat en afzuiging. “We hebben een kookplaat met interne afzuiging gekozen om de warmte in huis te houden, wat ook weer goed is voor het energieverbruik”, zegt Gijs. Het eiland heeft ook een spoelbak in gun metal, wat perfect past bij de moderne, maar toch warme uitstraling van de keuken.

Een plek om samen te komen

De donkere keuken is het hart van het huis voor Gijs en Adriënne. “We hebben een grote plofbank in de woonkamer, maar als we visite hebben, zitten we altijd in de keuken aan de tafel”, vertelt Gijs. “Het kookeiland zorgt ervoor dat we contact kunnen hebben met onze gasten, ook als we aan het koken zijn. Dat is heel gezellig. Ook het uitzicht vanuit de keuken is een groot pluspunt. Vanuit het eiland kijken we door onze schuifdeuren zo naar buiten in de diepe tuin. Dat geeft echt een gevoel van ruimte en rust. We zijn echt heel blij met de keuken. Het is precies geworden zoals we hoopten”, sluit Gijs tevreden af.