Binnenkijken bij

Bertine en Willem

Binnenkijken bij Bertine en Willem: een moderne renovatie van de keuken en badkamer

Bertine en Willem woonden al tien jaar in hun jaren ’60 woning toen ze besloten om hun droomkeuken en badkamer te realiseren. Met de hulp van Schalk Keuken en Bad transformeerden ze hun gesloten keuken tot een open, centrale ruimte die de rest van het huis verbindt en hun badkamer tot een plek van luxe en rust. We spraken met Bertine over hun keuzes, stijl en de samenwerking met Schalk Keuken en Bad.

De keuze voor Schalk Keuken en Bad

De beslissing om samen te werken met Schalk Keuken en Bad was eenvoudig voor Bertine en Willem. “Schalk Keuken en Bad zit op fietsafstand van ons en lokale ondernemers ondersteunen is altijd fijn. We hadden meteen een goed gevoel toen we bij hen binnen waren geweest en ze de eerste ideeën hadden gemaakt”, vertelt Bertine enthousiast. Bertine en Willem zijn vol lof over de samenwerking met Schalk Keuken en Bad. “Het persoonlijke contact en de lokale binding waren belangrijke factoren voor ons en maakten de samenwerking nog gemakkelijker. We zijn van begin tot eind ontzorgd en ze hebben echt maatwerk geleverd.”

De keuken als centrale plek in huis

Door een muur door te breken en te kiezen voor glazen stalen kozijnen hebben Bertine en Willem een ruimtelijke en lichte omgeving voor de nieuwe keuken gecreëerd. “De keuken is nu echt een centrale plek in ons huis geworden”, legt Bertine uit. “Met het resultaat zijn we superblij.” Ook de indeling draagt bij aan de verbondenheid met het huis. Het kookeiland is centraal in de ruimte geplaatst en loopt over in een bar. Door rondom het eiland lage kasten te gebruiken en een hoge kastenwand naast de keuken te plaatsen, is er voldoende opbergruimte gecreëerd. Ideaal voor een gezin met kinderen! Daarnaast draagt het bij aan het ruimtelijke gevoel van de keuken.

Inspiratie en stijl

Hoewel Bertine en Willem een duidelijk idee hadden over hun nieuwe ruimtes was de samenwerking met Schalk Keuken en Bad cruciaal voor de verfijning van hun plannen. “De basis wilden we rustig en modern houden, maar de keuken moest ook warmte en gezelligheid uitstralen. De houten fronten en het bargedeelte bleken de perfecte toevoeging te zijn om deze sfeer te creëren.” Deze sferen zijn ook doorgetrokken naar de badkamer, waar grote tegels in grijstinten de basis vormen. Het houten badkamermeubel en de nisjes met planken voegen een warm element toe aan de moderne badkamer. “De hele beleving als je zowel de keuken als de badkamer binnenstapt, vind ik het allerfijnst. Het zijn hele fijne ruimtes waar je graag bent. Een genot om gebruik van te maken.”

Materialen en apparatuur

In zowel de keuken als de badkamer zijn hoogwaardige materialen en moderne apparatuur gebruikt om stijl en functionaliteit te combineren. “In de keuken hebben we gekozen voor een RVS-werkblad met een erin gelaste spoelbak, wat niet alleen een strakke en moderne uitstraling geeft, maar ook praktisch en hygiënisch is. Ook hebben we twee ovens, een grote koelkast en een Quooker.” In de badkamer zijn materialen en moderne voorzieningen gekozen voor een spa-achtige ervaring. “Met twee opgroeiende kinderen is ruimte in de badkamer belangrijk. Dat hebben we nu zeker met twee wastafels en een ruime inloopdouche.”