Binnenkijken bij

Elly en Erwin

Binnenkijken bij Erwin en Elly: een rustige u-keuken met maatwerk en duurzaamheid

Erwin en Elly besloten hun huis te verduurzamen en kozen daarbij voor een elektrische kookplaat. Dit vormde de perfecte aanleiding om hun 29-jaar oude keuken te vervangen. “We zijn vorig jaar begonnen met verduurzamen. Ik stelde voor om over te stappen op inductie koken,” vertelt Erwin. Zo begon hun zoektocht naar een nieuwe keuken die niet alleen functioneel maar ook stijlvol zou zijn.

Een weloverwogen keuze

Na het bezoeken van verschillende keukenzaken en het raadplegen van kennissen kwamen Erwin en Elly terecht bij Schalk Keuken en Bad. “We hadden vanuit onze kenniskring positieve verhalen gehoord over Schalk Keuken en Bad,” legt Erwin uit. “Goede begeleiding en afspraken die werden nagekomen. Dat gaf ons vertrouwen.” De samenwerking met Schalk Keuken en Bad en René en Babs in het bijzonder was een groot succes. “We zijn heel blij met de persoonlijke aandacht en het maatwerk. Onze keuken is echt een plek waar we graag tijd doorbrengen.”

Van ontwerp tot uitvoering

René en Babs hielpen hen bij het vormgeven van hun wensen. “We zijn eerst naar de showroom geweest waar we onze ideeën bespraken,” vertelt Erwin. “René luisterde naar onze wensen en maakte aantekeningen. Later kwam Babs bij ons thuis om de ruimte te bekijken en beter te begrijpen hoe wij leven. Op basis daarvan werd een ontwerp en offerte gemaakt. Deze persoonlijke benadering zorgde voor een rustige u-keuken die perfect bij ons huis past. Het was echt maatwerk. Alles werd goed doorgesproken en we werden van A tot Z ontzorgd.”

Een keuken die rust uitstraalt

Erwin en Elly wisten dat ze een rustige, niet te opvallende u-keuken wilden die goed zou passen bij de rest van hun interieur. Een opvallend kenmerk van de nieuwe keuken is de afwezigheid van bovenkastjes, wat zorgt voor een rustige en ruimtelijke uitstraling. “Mijn vrouw wilde geen bovenkastjes,” zegt Erwin. “We hebben niet veel opbergruimte nodig, dus dit was een logische keuze. Het maakt de keuken ook veel rustiger en ruimer. Nu zonder bovenkastjes hebben we ook genoeg werk- en opbergruimte, dus we missen ze totaal niet.”

Handige details en moderne verlichting

Erwin en Elly’s keuken bevat ook enkele handige details die de functionaliteit verhogen. Een doorlopend werkblad dat eindigt in een nis voor het koffieapparaat zorgt voor een praktische en stijlvolle opbergoplossing. “We hadden dit bij vrienden gezien en waren erg enthousiast om op deze manier de anders loze ruimte te vullen,” legt Erwin uit. Daarnaast zorgden René en Babs voor moderne verlichting boven het aanrecht. “De verlichting werd perfect geplaatst en werkt met het Philips Hue-systeem, zodat we het op afstand kunnen bedienen,” vertelt Erwin enthousiast. Een ander modern detail zijn de glazen zijkanten in de lades, die de lades een ruimtelijker gevoel geven en er chic uit laten zien. De samenwerking met Schalk Keuken en Bad heeft ervoor gezorgd dat Erwin en Elly een keuken hebben waar ze trots op zijn en elke dag van genieten.