Binnenkijken bij

Jo & Co

Binnenkijken bij Jo & Co: een knusse landelijke keuken vol historische elementen

Een prachtige stukje historie: bij Jo & Co is er wel een hele bijzondere keuken geplaatst. Toen ze de vooroorlogse woning betrokken moest er nog redelijk veel aan gebeuren. Voor deze klus zijn ze in zee gegaan met Schalk Keuken en Bad, waarmee ze samen een prachtig resultaat hebben neergezet. Hieronder vertelt Co ons meer over het project.

Meer licht en openheid

“De keuken was donker en beklemmend toen we dit huis kochten”, begint Co te vertellen. “Er zitten geen ramen in de keuken en we wilden juist graag meer openheid en licht. Door de bovenkasten te verwijderen hebben we het iets minder claustrofobisch gemaakt. Ook hebben we gekozen voor lichte kleuren om het nog ruimer te laten voelen.”

Samenwerken met Schalk Keuken en Bad

“We wilden graag met een lokaal bedrijf werken en we kwamen per toeval Schalk Keuken en Bad tegen op het industrieterrein. Na wat onderzoek te hebben gedaan besloten we om daar op bezoek te gaan. We voelden meteen een klik en ze snapten precies wat we voor ogen hadden. Ik had al een goed idee wat ik wilde: iets in de richting van een Piet Zwart keuken, maar dan in een modern jasje. Wij hebben daar nu een prachtige landelijke keuken met hedendaagse apparaten en een knipoog naar het verleden.”

Een vleugje geschiedenis

Wat de keuken echt bijzonder maakt is de integratie van de historische elementen. “Het huis was vernietigd in de oorlog”, vertelt Co. “Toch hebben we het restant van een oude gemetselde broodoven gevonden. Dat element hebben we in de muur laten zitten en alles eromheen is dichtgemetseld. Door de mix van moderne en historische elementen blijft een uniek stukje geschiedenis behouden. Ook zijn we erg blij met de PVC-vloer die heel goed in het design past.” Deze vloer geeft de landelijke keuken een stoere touch.

Het hart van het huis

Natuurlijk moest de keuken ook goed in elkaar zitten. Het stel heeft de keuken meer de woonkamer ingehaald en heeft kastjes in de huiskamerzijde van het schiereiland laten plaatsen. Hiermee kunnen ze vanaf de woonkamer gemakkelijk bij het servies. Ondanks dat het een compacte keuken is, zorgt de indeling voor een erg functionele ruimte. “Het is ook fijn dat de keuken open is”, aldus Co. “Je hebt altijd contact met elkaar als je samen ontbijt of wanneer iemand een kopje koffie zet. Het is een erg geslaagd project!”