Binnenkijken bij

Maria

Binnenkijken bij Maria, waar haar nieuwe groene keuken perfect is geïntegreerd in haar woonruimte

Nadat Maria een lange periode in het buitenland heeft gewoond, is zij nu weer woonachtig in Nederland. Aan de keuken in haar nieuwe appartement in Best was inmiddels al zo’n twintig jaar niks meer gedaan en dat was voor Maria meer dan genoeg reden om de keuken te laten verbouwen. Hiervoor kwam zij uit bij Schalk Keuken en Bad. Lees hieronder verder over haar keuzes en ervaringen rondom de verbouwing.

Perfect geïntegreerd in het huis

“De keuken was eigenlijk het belangrijkste wat ik wilde opknappen in mijn nieuwe appartement”, begint Maria. “Hij had een zalmroze kleur die echt totaal niet bij mijn stijl past. Ik wilde graag dat de keuken echt geïntegreerd zou worden in de rest van mijn huis en daarom wilde ik geen witte of zwarte keuken. Dat zijn namelijk echte ‘keuken-keuken’ kleuren. We zijn eigenlijk heel snel bij groen uitgekomen. Ik had mijn kleurenwaaier mee waardoor we goed konden kijken wat er in het huis zou passen.”

“De groene keuken steekt een klein beetje de kamer in. Dankzij de combinatie tussen de groene kleur en het lichte werkblad lijkt het net alsof het een dressoir staat in plaats van een keukenmeubel. Het materiaal gaat helemaal op in de ruimte van mijn woonkamer en dat vind ik heel prettig!”

Heet water in een handomdraai

Voor het grootste deel werd Maria geholpen door Marlou van Schalk Keuken en Bad. “Marlou vroeg naar mijn wensen rondom de keuken”, vertelt Maria. “Ik antwoorde toen meteen dat ik graag een Quooker wilde. Dat vond Marlou heel grappig want ze had nog nooit eerder gehoord dat een Quooker de eerste wens was bij een keuken.” Op het gezicht van Maria ontstaat een lach. “Ik drink de hele dag door thee en daarom is een Quooker zo ideaal voor mij. Je hebt namelijk meteen heet water als je het nodig hebt. Ik zou nooit meer terug willen naar een normale waterkoker.”

Heerlijke gerechten dankzij de stoomoven

“Ik hou ook echt wel van koken”, vervolgt Maria. “De oven die ik in de nieuwe keuken heb is een combinatie tussen een elektrische oven en een stoomoven. De stoomfunctie gebruik ik echt heel vaak! Ik eet grotendeels vegetarisch en dan maak ik bijvoorbeeld van die traybakes vol met groenten in allerlei combinaties. Ook stokbroden afbakken met de stoomfunctie leidt tot een veel lekkerder resultaat dan met een normale oven. Ik gebruik mijn oven bijna iedere dag.”

De zoektocht naar de juiste keukenexpert

Voordat Maria bij Schalk was uitgekomen, heeft zij nog rondgekeken bij de grotere namen op de keukenmarkt. “Ik kon daar alleen niet vinden wat ik zocht”, legt Maria uit. “Ze hadden alleen de standaard mogelijkheden en er werd niet echt met me meegedacht. Daarom ben ik in de buurt gaan kijken naar een lokale keukenexpert. Bij Schalk Keuken en Bad werd er heel goed geluisterd en meegedacht. Daarbovenop hebben ze alles heel netjes binnen mijn budget laten passen. Dan merk je wel meteen hoe fijn het is om door een lokale ondernemer met hart voor de zaak te worden geholpen. Ze waren altijd flexibel, bereikbaar en gefocust op oplossingen.”