Binnenkijken bij

Annelies en Paul

Deze ruimtelijke leefkeuken in Tilburg brengt moderne en warme elementen samen tot een mooi geheel

Paul en Annelies wilden al een tijdje een nieuwe keuken en hebben uiteindelijk de hele benedenverdieping aangepakt. De nieuwe keuken is een mooie mix van warme en moderne elementen die samen zorgen voor een prachtig geheel. De reactie van gasten op hun nieuwe leefkeuken is dan ook niet voor niets: “echt heel mooi!”.

Moderne leefkeuken met speelse elementen

Annelies: “Ik wilde graag een achterwand die helemaal dezelfde kleur had en ik wilde ook een hoogglans keuken. De hele keuken dezelfde kleur maken vonden Paul en ik een minder goed idee. Vandaar dat we hebben gekozen voor een houten achterwand en een hoogglans antracieten kookeiland. Deze twee elementen zorgen samen voor een mooi contrast. Dankzij het antracieten kookeiland heeft de keuken een moderne look, en de houten achterwand maakt het geheel dan weer een beetje speelser.”

De keuken als ontmoetingsplek

“Onze keuken is echt een leefruimte. We zitten daar bijna de hele dag.” In de avond koken en eten Paul, Annelies en de kinderen gezellig samen. “Als je aan het koken bent, kun je iedereen ook nog blijven aankijken en spreken. Dit komt doordat je vanuit de open keuken goed in contact blijft staan met de mensen aan de keukentafel. In onze oude keuken stond je met je rug naar de mensen toe. Dan is dit toch wel een stuk fijner.”

Slim gebruik van de ruimte

Een van de apparaten die het stel graag in de keuken wilde hebben, is het Bora afzuigsysteem: “Ik wilde geen vieze afzuigkap meer boven mijn aanrecht,” aldus Annelies. “Dit Bora afzuigsysteem kun je dagelijks schoonmaken. Dat vind ik fijner dan zo’n rooster die je periodiek schoonmaakt.” Daarnaast gaf Paul aan dat hij liever een reguliere oven dan een combi-oven wilde hebben. Annelies: “Er past meer in een reguliere oven. Paul houdt van bakken en dan is het makkelijker om een ruimtelijke oven te hebben waar allerlei bakvormen in passen.”

“Het allerfijnste aan onze keuken vind ik de ruimte,” zegt Annelies. “We hebben echt heel veel werkruimte en de indeling is erg efficiënt. De dingen die we veel gebruiken zijn allemaal binnen handbereik maar niet in het zicht. Zelfs het koffiezetapparaat staat op een innovatieve manier achter een deurtje.”

De service van Schalk Keuken en Bad

De samenwerking met Schalk Keuken en Bad werd als positief ervaren. Het stel kon regelmatig samples en spullen lenen, en ze werden regelmatig bijgestaan met advies: “Paul wilde graag dat het koffiezetapparaat in een kastje zou komen te staan. Daar moest een oplossing voor worden gevonden en de medewerkers bij Schalk Keuken en Bad hebben ons daar goed mee geholpen. Ook adviseerden zij bijvoorbeeld om de gootsteen wat groter te maken zodat de plateau’s van de oven erin zouden passen en zo makkelijker schoongemaakt konden worden. Het was een fijne samenwerking met een goede service!”