Binnenkijken bij

Bertie en Theo

Neem een kijkje in de keuken van Bertie en Theo: van een traditionele keuken naar moderne leefruimte

Ongeveer twee jaar geleden besloten Bertie en Theo om hun keuken volledig te vernieuwen. Hun keuken was inmiddels 30 jaar oud en de apparaten waren aan vervanging toe. Ze wilden deze apparaten niet één voor één vervangen en besloten daarom om een mooi project van de keuken te maken. Ze hadden goede verhalen gehoord over Schalk Keuken en Bad en besloten daarom een kijkje te nemen. Lees hieronder verder over hoe zij hun keuken hebben omgetoverd tot een moderne en gezellige keuken

Het verschil met de vorige keuken

“De keuken is qua indeling nagenoeg gelijk gebleven aan onze vorige keuken,” vertelt Bertie. “Tegelijkertijd ziet onze keuken er nu compleet anders uit. Dat vind ik zó leuk! We hadden eerst een witte keuken met rechthoekige ondiepe kastjes boven het aanrecht waardoor we minder goed bij het aanrecht konden. Nu hebben we dankzij de twee pilaren aan de weerszijden, die door middel van hogere en diepere kastjes met elkaar verbonden zijn een nis gecreëerd waarin we lekker veel ruimte hebben.”

“Na advies door René en Marlou hebben we gekozen voor een inductiekookplaat met Bora-afzuigsysteem. Ook de oven op werkhoogte bevalt ons heel goed. Met de Quooker is een kopje thee zo gezet en de vaatwasser met speciale droogfunctie bevalt erg goed. We zijn erg blij met de strakke look met warme sfeervolle elementen.

Een gezellige plek om van te genieten

Het stel vond het belangrijk dat er ruimte zou overblijven voor de eettafel. Bertie: “Het is heerlijk om aan de tafel te zitten. Ik vind de keuken echt het fijnste plekje van het huis. Het is een heel zonnig plekje en je kunt lekker op de tuin uitkijken. We eten hier ook geregeld met vrienden en het is ook altijd gezellig als onze kinderen en kleinkinderen op bezoek komen. Ik vind koken heel erg leuk en op deze manier kan er altijd iemand gezellig bij zitten.”

De moderne keuken is de belangrijkste ruimte van het huis

“Theo vond het ook heel leuk om een “baristo-bar” te hebben,” zegt Bertie. “Een plek om koffie te zetten, met alles binnen handbereik in de lades eronder. Marlou kwam nog met het idee om boven het barretje een open kastje te plaatsen. Dat maakt het plaatje helemaal af. Ook het lichtplan sprak ons erg aan. We hebben een aantal spotjes in het plafond en onder de kastjes en een sfeervolle lichtband onder de baristo-bar, waar we erg blij mee zijn! Wij noemen de keuken ook weleens ‘de cockpit’ van ons huis. Daarmee bedoelen we dat het voelt als de belangrijkste ruimte. Het is gezellig, we vinden het design mooi en we kunnen er lekker koken en zitten. We genieten echt nog iedere dag van onze keuken!”

Een stapje extra zetten

Naast het ontwerpen en plaatsen van de moderne keuken heeft Schalk Keuken en Bad ook geholpen met de hal en het toilet. “Gaandeweg het ontwerpproces bedachten wij ons dat we het ook wel mooi zouden vinden om de vloertegels door te trekken naar de hal en het toilet. Dat hebben zij toen zonder problemen opgepakt. Het was heel fijn dat dat tussendoor geregeld kon worden. We hebben daarnaast ook het advies van René opgevolgd om tijdens de plaatsing van de keuken op vakantie te gaan. Wij stonden in die periode fijn op de camping terwijl zij alles regelden. Dat is toch wel het bewijs van het vertrouwen wat wij in hen hadden. Alles is ook super verlopen!”

Volledige ontzorging

“We hebben samen met René en Marlou een heel fijn proces doorlopen waarbij ze goed naar onze wensen hebben geluisterd,” vertelt Bertie. “Ze leverden kundig advies en hielden tegelijkertijd altijd rekening met onze wensen. We kregen alle tijd om keuzes te maken rondom de keuken en om alles even te laten bezinken. Het contact was persoonlijk en duidelijk en het was erg fijn dat de ook hele uitvoering centraal werd geregeld/ uitgevoerd. Tijdens de renovatie stonden we op een camping in de buurt waardoor ons leven gewoon kon doorgaan. We konden vertrouwen op René en zijn team en het resultaat was geweldig!”