Binnenkijken bij

Hanneke en Gerard

Neem een kijkje in het huis van Hanneke en Gerard die hun keuken en badkamer hebben verbouwd met hulp van Schalk Keuken en Bad

In oktober kregen Hanneke en Gerard de sleutel van hun nieuwe huis waarin zij onder andere de keuken en badkamer hebben verbouwd. In hun zoektocht naar de juiste specialist kwamen zij uit bij Schalk Keuken en Bad. Lees hieronder verder hoe de verbouwing is verlopen en hoe zij de samenwerking met Schalk Keuken en Bad hebben ervaren.

De keuken in het hart van het huis

De keuken van hun nieuwe huis stond ten tijde van de verhuizing in een afgesloten ruimte. “We hebben de gesloten keuken veranderd in een open keuken met een schuifdeur naar de woonkamer,” vertelt Gerard. “Vanuit de keuken sta je in contact met de woonkamer, de zithoek, de eettafel én de keuken. Het is echt de ideale plek om gezellig samen te komen met vrienden en familie.”

Een open keuken om van te genieten

Op advies van Schalk heeft het stel gekozen voor een koffiecorner in de houten achterwand van de keuken. “De koffiecorner is mooi ingebouwd in een nisje wat zorgt voor een sfeervol geheel, vertelt Gerard. “We hebben er expres ook voor gekozen om het kookeiland een hele andere kleurstelling te geven zodat er wat contrast zou ontstaan en dat is goed uitgepakt”

Op de vraag wat het stel het allerfijnste vindt aan de open keuken, antwoordt Hanneke dat zij de plek achter het kookeiland ideaal vindt. “Je hebt vanaf daar een goed overzicht, alles is bij de hand en je hebt fijn contact met iedereen in de keuken en de woonkamer.” Gerard beaamt dat volledig. “De keuken is echt het hart van het huis. We genieten daar heel erg van.”

Hoe Schalk Keuken en Bad hielp bij het ontwerp van de badkamer

“Qua keuken wisten wij al aardig goed wat we wilden,” aldus Hanneke. “Voor de badkamer wisten wij het nog niet helemaal. De medewerkers van Schalk Keuken en Bad hebben ons daar heel goed mee geholpen. We hebben wel aangegeven dat we rustige aardetinten als kleuren wilden hebben. Zij kwamen toen met een design waar wij erg tevreden mee waren”

Eigenlijk had het stel tegels van 60 bij 60 uitgezocht maar die waren niet leverbaar. “We moesten toen een keuze maken tussen 90 bij 90 tegels of zoeken naar een andere leverancier. Die keuze maken was erg lastig, dus het was een uitkomst dat Schalk ons een programma kon laten zien waarop we de tegels in 3D konden bekijken. Zo hebben we uiteindelijk toch voor de 90 bij 90 tegels gekozen en we zijn daar nu heel blij mee.”

Schalk Keukens biedt een luisterend oor

Hanneke en Gerard waren bewust op zoek naar een specialist die zowel de badkamer als de keuken kon doen en zodoende kwamen zij uit bij Schalk Keuken en Bad. “Bij Schalk waren ze gewoon heel rustig en hebben ze goed geluisterd naar onze wensen en op basis daarvan een voorstel gedaan,” zegt Hanneke. “Ze bleven gewoon professioneel en kwamen met passend advies en duidelijke communicatie.”