Binnenkijken bij

Noortje en Remi

Strak design tot in de puntjes afgestemd in grote leefkeuken

Ze wisten precies wat ze verwachtten van de keuken in het huis dat ze zelf lieten bouwen: een grote leefkeuken, modern en zwart met een lichter werkblad. In Schalk Keuken & Bad vonden Noortje en Remi de partij die actief meedacht voor de beste invulling van de ruimte. En ze vonden er de kwalitatief hoogwaardige keuken waarmee ze tot dit prachtige eindresultaat kwamen.

Het is een keuken met een strak design: greeploos met een scherp symmetrisch lijnenspel. Bij Schalk matchten Noortje en Remi de zwarte fenix fronten met het werkblad van composiet, dat net off-white is, met een subtiel adertje erin. Het blackSteel-design van de Siemens ovens sluit er mooi bij aan, net als de zwarte gunmetal uitvoering van de gootsteen en de zwarte Quooker.

Kookschiereiland
Voor de indeling van de grote leefkeuken hadden ze eigenlijk een kookeiland voorzien, waar je helemaal omheen kunt lopen. ‘Daarvoor zouden we te veel ruimte moeten inleveren van de woonkamer en de gang’, vertelt Noortje. ‘We hebben het nog geprobeerd met het eiland een kwart slag gedraaid, waardoor je met het gezicht naar de tuin zou koken. Maar dit is de beste oplossing. We zijn heel blij met hoe het geworden is.’

BORA inductie
Bij Schalk werden Noortje en Remi overtuigd van de kwaliteit van de BORA inductieplaat met kookveldafzuiging. Voor Remi, die chef-kok is, is het fijn om te kunnen werken met zowel een conventionele oven als met de oven met magnetronfunctie. Dat is ook praktisch in een gezin met opgroeiende kinderen. Met een grote koelkast en vriezer en de koffiecorner met extra werkblad hebben ze al het gebruiksgemak dat ze zich wensen kunnen.

‘We hadden al eens bij Schalk Keuken & Bad binnen gekeken. We vonden het een super mooie winkel, maar we dachten dat het misschien een te hoog segment zou zijn’, kijkt Noortje terug. ‘Toch zijn we op gesprek gegaan en daar waren we zó enthousiast over. Het zijn fijne mensen die echt weten waarover ze praten. De kwaliteit van de keukens is prachtig en de prijs-kwaliteitverhouding is heel goed. De montage gebeurde ook erg netjes, heel fijn allemaal!’