Binnenkijken bij

Thijs en Khang

Binnenkijken bij Thijs en Khang: een volledige renovatie met lichte kleuren en houten elementen

Wat begon als een lichte irritatie over verouderde apparatuur en tegelvloeren, mondde uit in een grote renovatie van hun huis. Tijdens deze verbouwing zijn Thijs en Khang bijgestaan door het team van Schalk Keuken en Bad. Hieronder vertelt Thijs meer over het proces en over zijn ervaringen rondom de verbouwing.

Het begin van het proces

Toen Thijs en Khang 6 jaar geleden hun huis kochten, hebben zij het huis van binnen en buiten geschilderd en nieuwe vloeren gelegd. “Op dat moment bleef het daarbij”, begint Thijs te vertellen, “maar naarmate de tijd verstreek begonnen verschillende zaken ons te irriteren, zoals de ouderdom van de keukenapparatuur en een lekkage in de badkamer. Op dat moment besloten we om een nieuwe badkamer te nemen.”

Van het een komt het ander

De renovatie van hun badkamer zette het stel ook aan het denken over de rest van het huis. Hier lag een oude tegelvloer in de gang en in de keuken. Toen dachten we: “Als we de badkamer doen, moeten we dan ook niet de keuken doen? Moeten we dan ook niet de gang en het toilet beneden doen? Zo begonnen de plannen te ontstaan. Het was wel een rare tijd om te verbouwen met hoge bouwkosten en rente, dus we waren op zoek naar wat wijsheid was.”

De ontmoeting met Schalk Keuken en Bad

Thijs herinnert zich een gesprek met Babs, de dochter van René van Schalk Keuken en Bad. Voordat zij bij Schalk werkte, had hij daar al op een positieve manier zaken mee gedaan.

Het stel maakte een vrijblijvende afspraak bij René en Babs en al snel zaten ze op één lijn over hun wensen en smaak. “René kwam met geweldige ideeën, zoals elektrische vloerverwarming in de keuken en Babs kwam met een prachtig nieuw keukenblad”, zegt Thijs. “Ze namen echt de tijd om ons te leren kennen en kwamen zo met goed aansluitende adviezen.”

Een lichte keuken met houten elementen

Thijs en Khang wilden dat hun nieuwe keuken naadloos aansloot bij de rest van hun huis: “We wilden de houten vloer en grijze muren die al in het huis zaten door laten trekken en aanvullen met zwarte details. Dat is goed gelukt. Daarnaast is de keuken ook heel praktisch ingericht, bijvoorbeeld door middel van de Quooker, stoomoven en grote koelkast. We hebben beiden een druk leven dus het is fijn dat alles goed en efficiënt werkt.”

Alles uit handen genomen

Een van de grootste voordelen van samenwerken met Schalk was dat ze alles regelden, van sloop tot oplevering. “We hebben onze sleutels ingeleverd, zijn op vakantie gegaan en bij terugkomst was alles gedaan”, vertelt Thijs tevreden. “Zo hebben ze ook het leidingwerk gedaan en is er achteraf zelfs een schoonmaakploeg langsgekomen zodat wij er meteen weer in konden. Ze namen echt alles uit handen.”

Details en vakmanschap

Het stel is ook tevreden over de details en het vakmanschap in hun vernieuwde ruimtes. “Wij worden heel blij van de houten WoodUpp wandpanelen in de gang, waarachter de meterkast en het toilet verborgen zitten”, legt Thijs uit. “Ook het afwerkingsniveau is geweldig; alles is strak en recht afgewerkt. Het was een erg geslaagd project.”