Binnenkijken bij

Jing

Binnenkijken bij Jing: een prachtige lichte keuken met een verlaagd werkblad

In deze binnenkijker nemen we een kijkje in de prachtige keuken van Jing. Zij heeft haar keuken laten renoveren door Schalk Keuken en Bad, en deelt graag haar ervaringen met ons. Hieronder vertelt zij ons alles over het proces.

De nieuwe keuken

“Na onze verhuizing naar deze woning, besloten we de keuken te laten verbouwen”, begint Jing te vertellen. “We zijn allemaal iets kleiner en het werkblad was te hoog voor ons. Via via zijn we bij Schalk Keuken en Bad terechtgekomen. Een timmerman die vaker voor ons werkt raadde ons aan om met hen samen te werken voor onze nieuwe keuken.”

Belangrijke aspecten

“We zijn van Chinese afkomst en de keuken is voor ons een centrale plek”, aldus Jing. “Het belangrijkste voor ons is een plek om flesjes, ingrediënten en kruiden op te bergen. Daarvoor wild ik voldoende kastjes boven de kookplaat. Tijdens het ontwerpproces van de keuken luisterden ze goed naar mijn wensen en hebben ze prachtige bovenkastjes voor me gemaakt, waar ik erg tevreden over ben.”

Waarom Schalk Keuken en Bad?

Wat Jing voornamelijk aantrok, was het aanbod van materialen: “Ik was onder de indruk van de materialen die ze boden, vooral het dunne DEKTON-werkblad van natuursteen. Het paste precies bij wat ik zocht, zowel qua kleur als gebruiksvriendelijkheid. Hij kan goed tegen warm en koud. Ideaal als je er hete pannen op wilt zetten. We hebben dit werkblad 5 cm verlaagd zodat we er allemaal goed bij kunnen.”

“Mijn moeder past vaak op mijn kinderen en kookt twee tot drie keer per week bij ons thuis”, vervolgt Jing. “Ook zij is dolblij met het verlaagde werkblad, omdat het voor haar veel comfortabeler is om in de keuken te werken.”

Een keuken om van te genieten

“De Quooker is absoluut een van mijn favoriete dingen aan de keuken”, zegt Jing met een glimlach. “Als Chinese familie drinken we veel thee, en het is geweldig om direct kokend water uit de kraan te hebben. Het bespaart veel tijd.” Een ander hoogtepunt in Jing’s keuken is het barretje met barkrukken. Jing vertelt: “Het is een geweldige plek om samen te eten of gewoon te genieten van een drankje terwijl je uitkijkt op de tuin.”

De service van Schalk Keuken en Bad

Jing is vol lof over Schalk Keuken en Bad: “De service was top! Zelfs toen we enkele laden vergaten te bestellen, regelden ze snel een nabestelling zonder extra kosten. Ze maakten het hele proces moeiteloos en dat waardeer ik enorm. De werknemers zijn allemaal heel professioneel en ze deden nergens moeilijk over. Het was een hele fijne ervaring!”