Binnenkijken bij

Carlijn en Niels

‘We hebben het bewust eenvoudig gehouden in onze witte leefkeuken’

Het is de schoonheid van de eenvoud, deze moderne maar tijdloze keuken die Carlijn en Niels door Schalk Keuken & Bad lieten ontwerpen voor hun nieuwe woning.

‘We hebben het bewust eenvoudig gehouden’, vertelt Niels over het keukendesign dat René van der Schee van Schalk Keuken & Bad uittekende. ‘Onze vorige keuken was heel hip toen we hem uitzochten, maar na een paar jaar zijn er dan weer allerlei andere trends voorbij gekomen. ‘Daarom wilden we nu echt iets tijdloos. Modern en strak, maar rustig in het gebruik van kleuren en materialen.’

Leefkeuken
Het keukenplan is heel overzichtelijk. Aan het kookschiereiland wordt gekookt op de NEFF-inductieplaat, met het gezicht op de eetkamer waarmee de keuken eigenlijk één geheel vormt. ‘We zitten er vaak, met de kids erbij tijdens het koken. Het is echt een leefkeuken geworden met een mooie lichtinval van buiten. Wij zijn van woonkamer-mensen steeds meer keuken-mensen aan het worden.’ Het schiereiland biedt verder aan beide zijden veel opbergruimte. De koof is niet alleen functioneel vanwege de afzuigkap en de verlichting, maar ‘breekt’ de ruimte en bepaalt daardoor mede de sfeer in het vertrek.

De inductieplaat van NEFF biedt extra kookgemak door de ruimte die hij biedt om pannen te plaatsen, met vijf pitten in drie kookzones.

Kokend water
Op het aanrecht onder hebben Carlijn en Niels een kokend-waterkraan van Selsiuz en onder de spoelbak zit de vaatwasser. Ook in de apparatuurkeuze hebben ze het sober gehouden met een combimagnetron en een koelvriescombinatie. De keuken is uitgevoerd in hoogglans wit met een werkblad van lichtgrijs composiet: de kleur elephant grey komt ook terug in de vloer van de open leefkeuken.

Kwaliteit, service, eerlijke prijs
In zakelijk opzicht werkt Niels regelmatig samen met Schalk Keuken & Bad. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken over het bedrijf waar ze de keuken wilden kopen. ‘Ik houd helemaal niet van de agressieve verkoop die je in deze branche kunt tegenkomen. Schalk levert kwaliteit en goede service tegen een eerlijke prijs.’