Binnenkijken bij

Marij en Toon

Stoere elementen in klassieke, maar tijdloze keuken

Het was tijd voor een nieuwe keuken in het oude huis (uit 1927) van Marij en Toon, maar dat moest natuurlijk wel een keuken zijn die past bij de stijl van de woning. Deze stoere klassieke keuken vonden ze bij Schalk Keuken & Bad.

‘We leven veel in de keuken en de serre die er direct aan grenst’, vertelt Toon. ‘Dus de keuken ligt altijd in het zicht, we koken er natuurlijk en we eten half in de serre en half in de keuken. We zochten een ontwerp dat de gemakken van een moderne keuken combineert met de uitstraling van ons vrijstaande huis met Franse kap.’

Uniek plaatje
En dat is gelukt. Ze kenden René van der Schee van Schalk Keuken & Bad van een opdracht op het werk van Toon, dus gingen ze daarheen voor de eerste inspiratie. ‘Het was meteen raak. De ontvangst was al zo prettig, het gevoel was gelijk goed. Het idee dat wij in ons hoofd hadden is hier en daar in overleg wat bijgesteld en zo zijn we tot het uiteindelijke ontwerp gekomen. Een uniek plaatje!’

De vrijstaande koelkast namen ze mee uit de vorige keuken, want die deed het nog prima en paste goed bij de nieuwe opstelling. De wens om van gas naar inductie over te gaan kwam ook tot zijn recht: een mooie blikvanger werd zonder twijfel het stoere fornuis met 3 aparte ovens.

Keihard natuursteen
De materialen mochten lekker robuust zijn, de kloeke, solide degelijkheid komt in alle elementen terug. Van het dikke composieten werkblad met de uitstraling van keihard natuursteen tot de ferme grepen aan de kasten en laden. En van de stoere zwarte Quooker en spoelbak tot de prominente afzuigkap die subtiel ‘wegloopt’ in de plafond-uitsparing. Het smelt allemaal samen tot één prachtig geheel.