Binnenkijken bij

Patricia en Fons

Maatwerk keuken en een modern keukendesign

Bij de verbouwing van de keuken van Patricia en Fons maakte Schalk Keuken en Bad gebruik van alle beschikbare ruimte. Er werd een muurtje weggehaald en de apparatenwand werd geplaatst in de vroegere trapkast. Daardoor is de keuken veel opener en ruimtelijker geworden dan voorheen.

Patricia en Fons wonen bij Schalk Keuken en Bad in het dorp, in Oirschot. ‘We hebben ons echt wel goed georiënteerd op de keuken en de leverancier, maar toen we bij René van der Schee binnenkwamen bij Schalk hadden we er meteen vertrouwen in dat het goed zou komen. Hij kon echt maatwerk leveren en kwam bij ons thuis kijken om te zien hoe ons huis er verder uitzag, zodat de keuken erbij zou passen.’

Leemkleur
Dat was ook het idee achter de verbouwing: ze wilden veel meer dan in de oude situatie één geheel maken van keuken en woonkamer. Dat is geslaagd. Met de barstoelen aan het kook(schier)eiland kunnen ze bovendien gezellig aanschuiven als er gekookt wordt. Het moderne keukendesign is uitgewerkt in leemkleurige kasten en laden en een donker werkblad van composiet. Het hout van de apparatenwand en de plank boven het aanrecht hint naar de houten vloer in de woonkamer.

Twee ovens
In de vorige keuken hadden Patricia en Fons twee ovens en die wilden ze graag weer. Ze kozen voor een stoomoven en een conventionele oven van Bosch in de mooie matzwarte uitvoering, net als de Quooker en gootsteen in het aanrecht. Links van de ovens zit de koelkast over de hele hoogte van de slim ingebouwde kasten.

Totaalpakket
‘Voor ons was het een groot pluspunt van Schalk Keuken en Bad dat ze er de hele verbouwing voor hun rekening konden nemen’, kijkt Fons terug. ‘Wij hoefden verder niks te regelen. We werden van begin tot eind ontzorgd en alles is goed verlopen.’