Binnenkijken bij

Anne-Marie en Wil

De luxe keuken moest aansluiten bij de natuurlijke bouwmaterialen van hun energie-neutrale houten huis

In een nieuw gebouwd huis midden in het beboste buitengebied kozen Anne-Marie en Wil enerzijds voor een moderne keuken. Anderzijds moest hij vooral ook vlekkeloos aansluiten bij de bewust gekozen natuurlijke bouwmaterialen van hun energie-neutrale houten huis.

Dat was het uitgangspunt toen zij op zoek gingen naar hun droomkeuken: de zwarte en natuurlijke tinten van het huis moesten terugkomen in de keuken. Bij Schalk Keuken & Bad vonden ze wat ze zochten. ‘We hadden ons lokaal georiënteerd op keukenbedrijven en bij Schalk sprak de presentatie ons aan. In grote lijnen hadden we de opstelling wel in ons hoofd. René heeft daar zijn ideeën over de hoogte van het aanrecht, de vorm van de laden, wel of geen kast tot het plafond en dat soort zaken aan toegevoegd. Met zijn creativiteit is hij er vervolgens in geslaagd om onze droomkeuken te realiseren, nagenoeg binnen ons budget.’

Wijnkoelkast
Anne-Marie en Wil koesteren hun uitzicht en wilden dat ook vanuit de keuken behouden. Dus geen kastjes of afzuigkap boven het keukenblok. In plaats daarvan kwam een Bora met afzuiginstallatie in de inductiekookplaat. Verder zit er voldoende opbergruimte onder het aanrecht en in de kasten waarin een combimagnetron, stoomoven en luxe koffiezetapparaat zijn verwerkt. In het keukenblok zit een fraaie wijnkoelkast die ook vanuit de living te zien is. Mooi afgewerkt in een diepe bronzen kleur zijn de deuren en laden onder het aanrecht.

‘Koken is mijn hobby’, vertelt Wil. ‘Ik wilde graag een indeling waarmee ik tijdens het koken met mijn gezicht naar mijn gasten sta. En met een bargedeelte erbij, zodat je er gezellig bij kunt zitten met een glaasje wijn erbij.’

Techwood
Niet te missen in living en keuken is natuurlijk de houten omlijsting van de ruimten. ‘René tipte ons om Techwood te koppelen aan onze architect/aannemer. Alle verbindingen en koppelingen tussen de luxe houten balken zijn bij Techwood voorbereid. Dat is een hele succesvolle combinatie.’ Meer informatie over de mogelijkheden zijn te vinden via www.techwood.nl.