Binnenkijken bij

Ivonne en Rob

Eigentijds landelijke keuken in warme, groene kleur

Deze eigentijds landelijke keuken past prachtig bij de uitstraling van de woning van Ivonne en Rob: een pittoreske jaren-vijftigwoning. De groene keuken vult de ruimte, waarbij het beeld transparant blijft, dankzij enkele slimme vondsten in het ontwerp.

De ruimte ademt gezelligheid. ‘Het is een echte leefkeuken geworden’, stelt Ivonne tevreden. ‘Dat was ook precies wat we beoogden. We hebben altijd graag in de keuken gezeten, maar dat is alleen maar meer geworden. Het is zo’n fijne plek. Als we ’s avonds geen tv kijken, zitten we eigenlijk altijd hier.’

Groene keuken

Voor het huis met zijn kenmerkende, wat klassieke ambiance wilden ze een passende keuken. Niet te donker, maar wel in een kleur die de ruimte extra warmte gaf. Het mooie, volle groen doet precies dat en matcht bovendien fraai met het stoere gemêleerde werkblad.

Groot fornuis

De grote blikvanger in het interieur van de landelijke keuken is het Pelgrim-fornuis dat helemaal past bij de stijl van het huis. De grote oven erin is bovendien fijn om mee te werken. Blij zijn Ivonne en Rob verder onder andere met de Quooker en de XL vaatwasser. De koelkast is bescheiden, maar in de bijkeuken hebben ze een extra koelkast én twee vriezers.

Lang aanrecht

Het aanrechtblad loopt aan weerszijden van het fornuis ver door. Dat vult de ruimte mooi in, waarbij de open kast bij het raam, het wijnrek en het verspringen in diepte van het blad het aanzicht open houden. Door de minder diepe ‘uitloop’ van het aanrecht is de ruimte behouden voor de eettafel, zoals ze graag wilden.

Complete verbouwing

Met Schalk Keuken & Bad kwamen Ivonne en Rob toevallig in contact. ‘We vonden Schalk via Google, maar ze bleken precies te doen wat wij zochten’, kijkt Ivonne terug. ‘Wij zochten een partij die de complete verbouwing op zich kon nemen en dat kon Schalk. We hebben een afspraak gemaakt en toen we er waren was ons gevoel meteen goed. Schalk heeft ons van begin tot eind geholpen en was altijd goed bereikbaar als er iets was of als we vragen hadden. Dat is uitstekend bevallen.’