Binnenkijken bij

Elly en Martien

De moderne keuken heeft een heel eigen signatuur gekregen

Een nieuwe, strakke keuken. In de bestaande ruimte, maar wel met slimme uitbreidingen die de keuken van Elly en Martien nog completer maken. In Schalk Keuken & Bad vonden ze de partij waarbij ze het hele project konden neerleggen.

‘Zo’n keukenspecialist zochten we. Aan René van der Schee van Schalk Keuken & Bad konden we álles uitbesteden: de sloop van de oude keuken, het stucwerk, het schilderwerk. Het was fijn om daar één aanspreekpunt voor te hebben. Hij maakte een strakke planning die nagenoeg klopte. We hebben de samenwerking als heel prettig ervaren.’

Lage plint
De donkere keuken gaat mooi samen met de lichte vloer, de zwarte betonlook matcht fraai met het schilderwerk op het plafond – dat dus ook door Schalk werd uitgevoerd. Het stoere werkblad van composiet maakt het plaatje compleet. ‘Dat hebben we bewust dun gehouden. Daardoor hebben we ook een lagere plint; die ruimte winnen we terug in de hogere kastjes.’

Twee koelkasten en vriezers
De grote winst ten opzichte van de oude keuken is het hoge keukenblok met twee koelkasten erin (één voor de etenswaren en één voor andere artikelen), twee vriezers en een handige apothekerskast ertussenin. Bergruimte is er sowieso voldoende aanwezig, met laden in de kasten en de Le Mans kast voor grotere schalen en pannen.

Vaatwasser op hoogte
Dankzij de Bora kookplaat met kookveldafzuiging bleef er ruimte voor de bovenkastjes met sfeervolle verlichting erin. Tijdens het koken maken Elly en Martien verder gebruik van de combi-oven met magnetronfunctie. Is de maaltijd voorbij, dan gaat de vaat in de afwasmachine die onder de oven zit. ‘Die is op hoogte geplaatst, met een lade eronder. Dat is fijn. Daardoor hoeven we niet steeds te bukken als we er iets in zetten.’

Door de elegante architectuur in de woning met de bogen erin zijn de verschillende ruimten als vanzelf verbonden met elkaar. De moderne keuken heeft wel een heel eigen signatuur gekregen. ‘We hebben de keuken in coronatijd gekocht. René is daarom bij ons thuis geweest met stalen van de kleuren en materialen. Zo is dit plaatje ontstaan. Het is erg mooi geworden.’